Lovačka sekcija u Srijemu i Baranji

 

c4f008b4 2721 4bca 8a97 214a4e1f7eb5LUV „Tigrovi“, kao sekcija za lov i lovstvo Ustanove za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“, zajedno s Hrvatskim generalskim zborom organizirali su 16. i 17. studenog 2019. lov u prostorima Zapadnog Srijema, Šarengrad i Ilok te Baranje u s. Duboševica. Prvi dan zajedno s našim domaćinom LU „Grad Ilok“ iz Iloka lovili smo divlju svinju. Prekrasan dan, izuzetno gostoljubili domaćini predvođeni našim domaćinom i legendarnim zapovjednikom iz bitke za Vukovar, g. Franjom Krešićem, osigurali su prekrasno druženje, kako u lovu tako i poslije lova, jer se tog dana igrala kvalifikacijska utakmica Hrvatska – Slovačka.

Zahvaljujemo se lovniku Žarku Lončaru i našem suborcu Franji Krešiću, kao i njegovim kolegama lovcima iz LU „Grad Ilok“, te posebice njegovoj supruzi Irenki koja nas je počastila kavom i krasnim fiš-paprikašem u poznatoj Vinariji „Krešić“. Dakako da smo isprobali i proizvode našeg Franje Krešića, koji nas je proveo kroz prostorije i podrume Vinarije „Krešić“ te degustirali kapljice loze, „sremske“ zemlje, sunca i vještih ruku podrumara Franje Krešića. Pobjeda hrvatske nogometne reprezentacije i plasman na Europsko nogometno prvenstvo bila je kruna jednog lijepog lovačkog druženja u Zapadnom Srijemu.


17. studenog u 6 sati krenuli smo put Duboševice po pozivu našeg domaćina LD „Belje“ Duboševica u lov na fazana i zeca. U Duboševici nas je dočekao glavni lovnik društva g. Stipe Benić te njegova desna ruka, lovnik Radomir Putnik sa svojim članovima sudionicima lova. Nakon upoznavanja s domaćinom i jutarnjom kavom krenuli smo u jedan prekrasno organizirani lov u našoj prelijepoj Baranji. Nakon bogatog ulova u društvenom domu u Duboševici dočekao nas je mladi i vrijedni predsjednik LD „Belje“ Duboševica, g. Ivan Kapoši, kao i „stari predsjednik“ LD g. Pavo Damjanov. Prijala nam je prekrasna lovačko-baranjska kotlovina od jelena uz domaću kapljicu, kako se to lovački i poslužuje. Za napomenuti je da smo uz pomoć domačina imali i lovačko krštenje dvojice naših lovaca i korisnika, što je još više obogatilo ovaj lovački dan i druženje.


Po povratku lovačke sekcije, predvođeni ravnateljem Ustanove „Tigrovi“, g. Ervinom Škacanom i predsjednikom LUV „Tigrovi“ i voditeljem lovačke sekcije g. Zlatkom Majićem, zapalili smo svijeće i pomolili se za naše poginule hrvatske vitezove u obrani Vukovara, ispred Braniteljskog memorijalnog doma na Trpinjskoj cesti i pred Mjestom sjećanja vukovarske bolnice 1991, iz koje su hrvatski ranjenici odvedeni na stratište „Ovčara“ kao i neka druga znana i neznana stratišta.


Još jednom, zahvaljujemo našim domaćinima LU „Grad Ilok“ Ilok i LD „Belje“ Duboševica, kao i njihovim odgovornim osobama g. Franji Krešiću i g. Ivanu Kapoši na prekrasno organiziranim lovovima, druženju kao i poklonjenoj divljačini našoj Ustanovi „Tigrovi“ i kolegama lovcima. Još jednom zahvala svim njihovim članovima koji su nas srdačno dočekali i družili se s Tigrovima.


Za lovačku sekciju Ustanove „Tigrovi“ :
Zlatko Majić, voditelj i predsjednik. LUV „Tigrovi 

 

 

Foto album

 

Search

Voditelj: Zlatko Majić

Kontakt:

091 310 39 56

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..